column round
main round

Välkommen till forumet

Forum

  • Antal inloggade: 0

Communityn FBT.se - Motorforum

Framsidan / Forum / Bilar / Bilsnack / DSG-låda

Sida: 1

DSG-låda

Meddelande
Hej,

Jag har en Passat 2010 med DSG-7 låda. Bilen har gått ca: 11500 mil. Jag känner väl till de problem många haft med denna låda.

Det är nog tyvärr så att vår bil börjat krångla, men jag får inget gehör från VW, de har haft inne den och testat den - men säger att den är ok. Jag känner mig lite uppgiven, och vill därför kolla om det är någon annan som upplevt liknande problem och hur det löst sig.

Problemen uppstår bara när bilen är kall, efter ca: 10 minuter, eller 1 mils körning går bilen bra. Men, som sagt, när bilen är kall går det hackigt med växlarna. Det är värst när den första gången växlar upp till 2-an, då det är ett kraftigt hugg i bilen. När man väl är ute och rullar, är det när man växlar från udda växel till jämn växel, värst till 4:an. Lådan växlar då inte mjukt, utan man känner som om den släpper upp kopplingen lite för fort, dvs hård växling. Vidare hickar den lite när man kör på 7:an på landsväg/motorväg - vilket sker med viss regelbundenhet med kanske 10 sekunders mellanrum. Men, som sagt, när den väl är varm försvinner problemen och det går fint, även om den står parkerad en stund och man kör vidare därefter.

Man bytte växellådsolja i samband med servicen någon gång i våras. Jag hade då anmärkt på problemet, men de trodde att detta skulle hjälpa. Det har det inte gjort. Det har nu blivit lite värre, och jag hade den inne för felsökning för ett par veckor sedan. Bilen stod då inne över natten, för att de skulle kunna känna på den på morgonen när den är kall. De hittade inget. Märkligt nog var den rätt OK när jag fick den åter, men efter bara några dagar var den sitt gamla jag igen.

Är det någon som känner igen sig i ovan beskrivning? Vad var lösningen i ert fall?

Tack på förhand!

Lers pe
[Visa profil]

2014-10-11 09:11
Sida: 1

Inloggning krävs

Du måste vara inloggad för att kunna svara på en post

© Copyright Bildelsbasen i Kungsbacka AB 2006, All rights reserved.