column round
main round

Välkommen till forumet

Forum

  • Antal inloggade: 0

Communityn FBT.se - Motorforum

Framsidan / Forum / Husvagnar och husbilar / Laga husvagn och husbil / FUKTSKADOR.

Sida: 1

FUKTSKADOR.

Meddelande
KABE 520 87:A. Finns fuktskdor i väggen. Har rivit bort tapeten och även den tunna fuktskade plywooden som sitter utanpå frigoliten.
Har lite frågor.
Var kan man få tag på den tunna plywooden ?
Har träreglarna någon bärande funktion ? De finna både vertikala och horisontella ca 20x20 mm. Jag behöver byta ut de i hörnen eftersom de är mjuka.
Var är det troligast att vattnet har kommit in ? Vet någon av erfarenhet ?
Tacksam för ett eller flera svar.
 
 

Ragge

Roger Dahlfors
[Visa profil]

2009-08-18 16:58
Meddelande
Har renoverat en nyligen då kom vattnet in från alu listen som går över hela vagnen uppe på taket på båda sidor gör som så
1 rengör noga
2 ta bort gammal tätning
3 torka med en hårfön
4 köp husvagns cyikon transparant utomhusbruk

sedan torka vagnen inne med en avfuktare i några dagar
och visst reglarna är de som håller i hop vagnen


mvh p. mårtensson

svarar på+ mer frågor om du har
 
 

p.mårtensson

Patrik Mårtensson
[Visa profil]

2009-09-06 21:43
Meddelande
Hej.

Äger en Sprite Major -88.
Upptäckte inför vinterförvarningen förra året fukt som liknar den som beskrivs ovan, framför allt så är reglarna och del av väggen skadad/mjuk bakre hörnen.
Tänker följa Patriks tips, tack.

Patrik:
Förstod jag saken rätt att även du haft fukt i reglar bak?
Om så, renoverade/bytte du ut dessa inifrån vagnen eller utifrån?

En bekant som jag pratat med tyckte jag skulle avlägsna listerna och öja ut plåten för att på så vis komma åt reglar och trä.

Har någon av er tips?

Mvh
Fredrik
Fredrik Bergqvist
[Visa profil]

2010-06-20 22:11
Meddelande
Hej!
Fredrik:Åtgärda inifrån ev.innerväggar brukar vara skruvade eller nitade i plastvinklar,demontera,såga ut det mjuka in på friskt område med liten fin såg,rita raka linjer med pass.Ta bort det fuktskadade,reglar kan man skarva omlott och limma(trälim ute)och skruva om dom inte är ruttna hela längden.Ta bort ev list på utsidan som kan vara skruvad i en regel som ska bytas,tätas noga vid mont.som Patrik skriver.Torka eller byt ev,frigolit(kan vara sandwichvägg).Komplettera med fogskum ev,luckor i isoleringen.Skarva skivor inifrån,spackla(kem,ej sand),tapetsera.Mtrl ordnar nog ett snickeri.Gå över och täta utifrån där vatten kan tränga in.

MVH
Christer
Christer Nord
[Visa profil]

Jörlanda Automec

2010-06-20 23:49
Meddelande
Hej (igen)

Igår skrev jag och tackade dej, Christer, för dina tips och råd...men det verkar försvunnit i cyberspäjs .... så, jag gör det igen.. emoticons cool

Tack, jag återkommer med berättelse om hur det går emoticons glad

Trevlig midsommar!

/Fredrik
Fredrik Bergqvist
[Visa profil]

2010-06-22 23:48
Meddelande
Hej. Kan bidra med tips från fuktlagning i min Knaus 540, 1990. Fuktskadan var på en långsida och läckaget hade kommit under mittlisten och runt en kylskåpsventil för att sedan sprida sig snett utåt och nedåt, i formen av en platt pyramid. Fick börja med att flytta på köksbänk inklusive kylskåp och två garderober, många skruvar men inga större problem. Rev därefter bort innerväg, reglar och isolering i det skadade området. Nästa steg var att med en avfuktare (från tvättstugan) torka ur ordentligt. Den stod och gick i två veckor och det blev en hel del vatten! Sedan satte jag dit nya reglar, skarvade ibland. Rätt dimension hittade jag inte men med en liten elhyvel så fixade jag det själv. Använde ett starkt lim (rätt dyrt) för att fästa mot ytterplåten, snåla inte på limmet! Därefter var det dags för isoleringen, som även den limmades
mot plåt och reglar. Väggskivorna tror jag var 6mm och limmades mot isoleringen + skruvades i reglarna. Till sist tapetsering med vinyltapeter. Läckaget åtgärdades från början med nya skruvar och ny silicon i mittlisten och ventilen.

Resulatet blev riktigt bra och tycks hålla ännu 4 månader efteråt. Materialkostnad + diverse tätningsprodukter och lim mm gick på ca 2000kr. En husvagnsfirma begörde 30000!
Anders Forsberg
[Visa profil]

2010-09-17 11:00
Sida: 1

Inloggning krävs

Du måste vara inloggad för att kunna svara på en post

© Copyright Bildelsbasen i Kungsbacka AB 2006, All rights reserved.